Loading...

Kamin Tim Sistem ČAROBNA PEĆ

335.00 KM

Maximalna snaga 11 kW
Nominalna snaga 7 kW

Šifra: 840132 Kategorije: ,
Loading...

ČAROBNA PEĆ je racionalna i lako dostupna peć. Emitovanjem topline i strujanjem toplog vazduha učiniće svaku prostoriju prijatnijom. Dimovodna cijev na gornjoj ploči uštediće dodatni prostor u Vašoj sobi. Ložište je veliko i komotno za upotrebu jer se vrata otvaraju i do 180 °. Cjepanice drveta mogu biti i duže od 40 cm jer se mogu smestiti dijagonalno u ložište. Obloženo je vermikulitom što povećava efikasnost sagorjevanja i čini umanjuje velike amplitude u temperaturi peći. Vatrostalno staklo ložišta je nemački Schott Robax.

Detalji

Dva regulatora dotoka vazduha omogućavaju optimalnu kontrolu brzine sagorjevanja i snage peći. Na dnu vrata ložišta nalazi se regulator dotoka primarnog vazduha koji kada je otvoren ubrzava razgorjevanje peći. Iznad vrata ložišta, u sredini, nalazi se regulator sekundarnog vazduha.

Vrata ložišta su pažljivo zadihtovana. Protok vazduha je projektovan tako da stalno dovođenje vazduha (primarnog i sekundarnog), omogućava kvalitetno i čisto sagorjevanje uz maksimalnu efikasnost. Primjena vermikulita u ložištu kao obloge omogućava postizanje većih temperatura.

Kvalitet izrade

Pri izradi ove peći korištene su najkvalitetniji limovi, vatrostalne boje i staklo kao i bezazbestne vatrootporne zaptivne vrpce.
Proizvod posjeduje CE sertifikat u skladu sa evropskom normom EN 13240. TIM SISTEM posjeduje ISO 9001 standard.

Praktično

Velika pepeljara je jednostavna za vađenje i čišćenje. Veliki prostor ispod ložišta za odlaganje drveta i pribora za čišćenje.
Pokretna istresna rešetka ložišta omogućava lako otklanjanje ostataka pepela, a time i bolji dotok primarnog vazduha u ložište.

Tehničke spesifikacije

Maximalna snaga 11 kW
Nominalna snaga 7 kW
Minimalna snaga 4 kW
Efikasnost 79 %
Dimenzije ŠxDxV 49 x 51 x 83,5 cm
Dimenzije ložišta ŠxDxV 30 x 35 x 25 cm
Težina 58 kg
Gorivo Drvo / briket
Prečnik dimovoda 120 mm
Materijal gornje ploče Sivi liv
Pozicija dimovoda Centralno gore
Podpritisak 10 – 14 Pa
Materijal vrata Sivi liv
Sagorjevanje Sekundarno
Minimalna udaljenost od zapaljivih materijala Bočno: 450mm, Leđno: 350mm, Naprijed: 800mm

Težina 58 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.